mandag 15. februar 2010

(Bildet over viser en steinhåndbok)




(Bildet over viser et eksempel på et geologisk kart)






Det finnes tre ting som kan fortelle om bakken du går på hver dag, det er bergarter, mineraler og fossiler. Jeg skal skrive om noen tips til å finne ut mer om hva som skjer rundt deg.

-Å velge en geotop er viktig for å gjøre studier, en geotop er et område der du skal gjøre geologiske studier. Der er spesielt bra steder for å studere, det er ved en gruve eller ved noen fossiler i nærheten.

-Å sjekke et geologisk kart er viktig for å finne ut om hvilke bergartet du finner, og hvor du finner dem. Det kan være lurest å lage et eget kart over geotopen som du kan ta med når du skal ut.

-Å sjekke i en steinhåndbok for å finne ut hvordan forskjellige bergarter ser ut kan være viktig. Hvis du vet om hvilke bergarter som finnes i ditt område kan du sjekke hvordan de ser ut med en steinhåndbok. Men det å kjenne igjen en bergart er veldig vanskelig! Det smarteste er å finne ut hvordan du lett kan skille mellom de forskjellige artene.

-Den smarteste tiden å studere berggrunner er tidlig om våren, fordi da er snøen akkurat smeltet og planter er ikke kommet opp. Hvis det er kommet opp mange planter kan det være vanskelig å sjekke bakken etter bergarter! =)




Mathilde =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar